Изработка на UI и UX Design за уеб сайт

С увеличаването на броя на уеб сайтовете се увеличи и нуждата същите да имат все по добре оптимизиран дизайн и структура. Това е причината последните години да се използва активно UI и UX дизайна при изработката на уеб сайт. Терминът UI Design се отнася до това как изглежда дизайнът на уеб сайта, а UX Design се отнася до това как потребителят взаимодейства с дизайна на уеб сайта. И двата са от решаващо значение за даден продукт и работят в тясно сътрудничество, но въпреки това са доста различни и се отнасят до много различни части от процеса на дизайнерската работа. UX Design е по-аналитичната и техническа част от процеса, а UI Design е по-близо до това, което наричаме графичен дизайн.

Какво е UI Design и защо е важен?

„UI“ (user interface) означава „потребителски интерфейс.“ Потребителският интерфейс е графичното оформление. Състои се от бутоните, оформлението на текста, изображенията, плъзгачите, цветовете, шрифтовете и всички останали елементи, с които потребителят взаимодейства. UI дизайна включва оформление на екрана, преходи, анимация на интерфейса и всяко отделно микро-взаимодействие. Тази работа се пада на дизайнерите на потребителски интерфейс. Те трябва да избират цветови схеми и форми на бутоните – ширината на линиите и шрифтовете, използвани за текст, за да създадат облика на потребителския интерфейс . Тяхната основна задача е да облеат вашия сайт в един впечатляващ дизайн, който да се запомни трайно от потребителите.

Какво е UX Design и защо е важен?

„UX“ (user experience) означава „потребителско изживяване“. Преживяването на потребителите на уебсайта се определя от това как те взаимодействат с него, дали е то е гладко и интуитивно или тромаво и объркващо. Потребителското изживяване се определя от това колко лесно или трудно е да взаимодействате с елементите на потребителския интерфейс, който дизайнерите са създали. Основната задача на UX дизайнерите е да опростят и да направят максимално разбираем един UI дизайн. В крайна сметак в днешно време не е важно само един уебсаит да изглежда впечатляващо, но и да бъде лесен за употреба и разбираем от масата от потребителите.

Send us your inquiry
Изпратете ни запитване за вашия проект

Не се колебайте да ни изпратите вашето запитване!
Ние с удоволствие ще го разгледаме и ще ви отговорим в най-кратък срок.

    Всички полета обозначени със * са задължителни