В днешно време да подберем добро име за нашия сайт е по-трудно от всякога. Съществуват толкова много сайтове и за капак всички по-интересни имена се изкупуват от фирми, които ги препродават след време с доста по-завишена цена.

За щастие съществуват инструменти, които могат да ни помогнат при избора на домейн име. Тези инструменти със сигурност ще Ви улеснят, но все пак ще трябва да вложите и малко креативност при търсенето.

1. LEAN DOMAIN SEARCH

Ако въведете една ключова дума в Lean Domain Search веднага ще Ви бъде генериран списък от предложения, а най-важното е, че ще Ви бъдат предложени свободни имена, от които да избирате.

2. KNOWEM

Ако възнамерявате да използвате домейн име, което е близко или пряко свързано с търговска марка, то това може да Ви навлече големи проблеми. Knowem  е страхотен инструмент, когато става въпрос за домейн име близко до търговска марка. Имайте в напредвид, че инструментът проверява само дали е регистрирано името като търговска марка за US.

3. NAMEMESH

NameMesh ви позволява да въведете ключова дума или списък от думи. Инструментът работи и с wildcart символи. След като въведете желаните от вас думи ще се генерира списък от предложения, които са подредени в категори – често използвани (дума, която  е близка на Вашата, но по-често използвана), нови, кратки, забавни, в комбинация,  подобни, СЕО.

Може би най-важната от тези категории е „подобни“. Разделя ключовите думи и генерира синоними. По този начин имате опцията да изберете синоним и да пуснете още едно търсене с предложения.

4. DOT-O-MATOR

Dot-o-mator е лесен инструмент, когато става въпрос за прибавяне на представки или наставки към дадена дума и да образува нова дума за Вас. Това, с което този инструмент се различава от останалите инструменти е, че можете да създадете списък от представки и наставки, над които да работи. Инструментът ще добави и сам списък ако нямате време.

5. WORDOID

Wordoid е мултиезичен инструмент който създава „wordoids“ на базата на езика който се избрали – английски , испански , френски , италиански и немски . Полезен е когато търсения от вас домейн искате да бъде лесен за откриване и уникален.

6. DOMIZE

Ако имате съмнения че някой ще ви открадне домейн името преди дори да сте приключили с търсенето то Domize е идеалния инструметн за вас! Работи под криптирана среда , което на разбираем език означава че е малко вероятно някой да вижда имената които търсите.

7. NAMETUMBLER

Този инструмент е малко по-различен от останалите като проверява само TLD (top level domain) домейни – с други думи това са имена с най-голяма стойност. От вас се иска само да въведете ключовите думи отделени със запетая които искате да проверите.  NameTumbler ще обработи резултатите и ще генерира списък с предложения и в същото време ще провери дали са свободни.